Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su kalakutiena ir žirneliais
Tradicinei japonų virtuvei būdingas minimalus terminis apdorojimas, daug sezoninių daržovių, specifiniai padažai ir, žinoma, ypatingas gaminimo ir valgymo proceso etiketas. Būdingas patiekalas, kuriame dera visi šie ryškūs bruožai, yra soba. Soba yra tradiciniai makaronai, gaminami iš grikių miltų. Japonai juos gamina net greitojo maisto restoranuose, derindami su įvairiomis daržovėmis, mėsa, jūros gėrybėmis ir paukštiena. Soba paruošiama beveik iš karto. Mėsa, paukštiena ir daržovės taip pat greitai apkepamos ant didelės ugnies, kad kuo labiau išliktų natūrali produkto išvaizda ir skonis.
Žingsnis 1
Supjaustykite kalakutieną dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Sudėkite soba į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 8 minutes. Nusausinkite makaronus nuvarvindami juos į sietelį.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite kalakutieną, česnaką, svogūną ir žirnelius. Kepkite 7 minutes, intensyviai maišydami ingredientus.
Žingsnis 4
Sudėkite soba į keptuvę ir supilkite sojų padažą. Išmaišykite. Įberkite žiupsnelį sezamo sėklų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Paruoštas sotus ir sveikas patiekalas su grikių makaronais, kalakutiena ir žirneliais.
Kategorijos