Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su kalmarais, daržovėmis ir unagi padažu
Japonų virtuvė - tai gausybė įvairių formų ir dydžių jūros gėrybių, aštrių padažų, kurių pagrindą sudaro fermentuotos sojos pupelės, daržovės ir, žinoma, gražus pateikimas. Norint iš arčiau susipažinti su šios nuostabios šalies virtuve, nebūtina eiti į brangų restoraną ar pirkti lėktuvo bilietų. Šiame recepte papasakosime, kaip paruošti tradicinius japonų virtuvei grikių soba makaronus su sultingais kalmarais, aštriu unage padažu, kurio pagrindą sudaro ne tik pupelės, bet ir žuvies sultinys bei aštrūs svogūnai.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Kalmarus supjaustykite vidutinio dydžio žiedais. Porą supjaustykite mažais žiedais. Morkas supjaustykite šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Ant didelės ugnies pakepinkite morkas ir svogūnus. Sudėkite unagi padažą, sezamo sėklas ir česnaką. Į keptuvę sudėkite kalmarų žiedus ir grybus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.Į keptuvę sudėkite iš anksto išvirtus makaronus. Išmaišykite. Kelias minutes kaitinkite makaronus.
Žingsnis 4
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus, o sezamo sėklomis paskaninkite patiekalą.
Kategorijos