Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su karališkaisiais grybais ir unagi padažu
Soba yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Grikių soba makaronai verdami su įvairiomis daržovėmis, mėsa, jūros gėrybėmis ir padažais. Juose beveik nėra riebalų, tačiau yra daug vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, svogūną ir augalinį aliejų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite virtus makaronus ir unagi padažą. Maišydami kepkite apie 2 minutes, nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus. Gero apetito!
Kategorijos