Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su karališkaisiais grybais, pupelėmis ir sriracha padažu
Tailandas ir Japonija sumaišyti viename patiekale. Tradiciniai japoniški grikių soba makaronai ir toks pat tradicinis Tailando sriracha padažas, visame pasaulyje išgarsėjęs dėl savo išskirtinio aštraus skonio. Aštrūs ir kvapnūs makaronai patiks aštrių, ryškių ir neįprastų patiekalų mėgėjams. Tiek grybuose, tiek pačiuose grikių makaronuose esančios daržovės, minimalus riebalų kiekis ir daugybė vitaminų šį patiekalą pavers ne tik skonio švente, bet ir gera investicija į ateitį.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, svogūnus, augalinį aliejų ir šparagines pupeles. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite virtus makaronus ir sriracha padažą. Kepkite apie 2 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus. Gero apetito!
Kategorijos