Soba su karamelizuota vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Soba su karamelizuota vištiena

Paprastas ir skanus panazijietiško stiliaus patiekalas, kuriam nereikia išlavintų kulinarinių įgūdžių. Ryškų vištienos skonį karameliniame padaže puikiai papildo aštrūs kepti svogūnai, o grikių makaronai yra įdomus garnyras. Jei mėgstate azijietišką virtuvę, būtinai pabandykite šį patiekalą pasigaminti patys ⎯ jis visai nesudėtingas!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
274 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 2
Mėsą marinuokite dubenėlyje sumaišydami 10 g sojų padažo ir 10 g cukraus. Palikite maždaug 10 minučių, kad vištiena gerai įsigertų.

Žingsnis 3

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 3
Į gilų dubenį suberkite krakmolą ir apvoliokite jame marinuotus vištienos gabalėlius.

Žingsnis 4

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tada sudėkite vištieną į krakmolą ir kepkite kelias minutes, kol ji taps auksinė. Tuo pat metu išvirkite soba, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais, tačiau makaronus virkite 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta gamintojo.

Žingsnis 5

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 5
Sudėkite likusį cukrų ir sojų padažą ir gerai išmaišykite. Kai vištiena apkeps, užpilkite padažą ant vištienos. Svogūnus ir aitriąsias paprikas supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite prie mėsos ir kepkite dar 8-10 minučių, kol vištiena pasidengs blizgiu glajumi.

Žingsnis 6

Soba su karamelizuota vištiena Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite beveik išvirtus makaronus, gerai išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Dabar viskas paruošta ⎯ galite patiekti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos