Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su karamelizuota vištiena
Paprastas ir skanus panazijietiško stiliaus patiekalas, kuriam nereikia išlavintų kulinarinių įgūdžių. Ryškų vištienos skonį karameliniame padaže puikiai papildo aštrūs kepti svogūnai, o grikių makaronai yra įdomus garnyras. Jei mėgstate azijietišką virtuvę, būtinai pabandykite šį patiekalą pasigaminti patys ⎯ jis visai nesudėtingas!
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Mėsą marinuokite dubenėlyje sumaišydami 10 g sojų padažo ir 10 g cukraus. Palikite maždaug 10 minučių, kad vištiena gerai įsigertų.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį suberkite krakmolą ir apvoliokite jame marinuotus vištienos gabalėlius.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, tada sudėkite vištieną į krakmolą ir kepkite kelias minutes, kol ji taps auksinė. Tuo pat metu išvirkite soba, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais, tačiau makaronus virkite 1-2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta gamintojo.
Žingsnis 5
Sudėkite likusį cukrų ir sojų padažą ir gerai išmaišykite. Kai vištiena apkeps, užpilkite padažą ant vištienos. Svogūnus ir aitriąsias paprikas supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite prie mėsos ir kepkite dar 8-10 minučių, kol vištiena pasidengs blizgiu glajumi.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite beveik išvirtus makaronus, gerai išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Dabar viskas paruošta ⎯ galite patiekti!
Kategorijos