Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su keptais agurkais ir morkomis
Azijos virtuvės populiarumas auga kasdien. Ir visa tai dėl to, kad joje gausu šviežių, ryškių skonių. Be to, azijietiškiems patiekalams gaminti skirti produktai dažnai greitai termiškai apdorojami, todėl juose išlieka kuo daugiau maistingųjų medžiagų. Šis paprastas renginio receptas sužadins jūsų skonio receptorius. Grikių makaronai, švieži sultingi agurkai ir morkos sojų padaže - neįprastas derinys. Šis patiekalas ypač patiks vegetarams. Išbandykite!
Žingsnis 1
Iš agurkų išimkite sėklas. Morkas ir agurkų minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite specialia korėjietiška tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite morkas ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite agurkus ir kepkite dar porą minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite soba verdančiame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, nusausinkite ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Apšlakstykite sojų padažu ir išmaišykite. Kepkite makaronus su daržovėmis 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek išgaruos. Tada nuimkite makaronus nuo ugnies.
Žingsnis 4
Išdėliokite soba į lėkštes ir pabarstykite sezamo sėklomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos