Publikavimo data: 2024-06-22
Soba su kiauliena ir ananasais
Soba yra nacionalinis Japonijos patiekalas, gaminamas iš makaronų, pagamintų iš grikių miltų. Japonijoje šie makaronai gana populiarūs. Jie ruošiami namuose, restoranuose ir net gatvėje, kad galėtumėte pasiimti su savimi kaip greitą užkandį. Japonai soba patiekia su daržovėmis, vištiena ar mėsa, kartais su sultiniu, giliuose dubenėliuose. Sobos privalumas tas, kad makaronai gaminami iš grikių miltų, todėl juose yra vitaminų B, K, E, kalio, magnio, natrio ir cinko. Tokie makaronai smarkiai nedidina cukraus kiekio kraujyje ir tinka diabetu sergantiems žmonėms, taip pat tinka žmonėms, alergiškiems glitimui, nes grikiuose jo nėra.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai makaronai bus paruošti, nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Supjaustykite ananasų žiedus mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite šiaudeliais. Galite pasirinkti bet kokią norimą pjaustymo formą, tačiau jei daržovės bus supjaustytos smulkiai, jos ne keps, o virs, ir jų skonis bus prarastas.
Žingsnis 4
Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų. Sudėkite kiaulieną ir pagardinkite pipirais. Kepkite dideliu greičiu, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 5
Tada sudėkite ananasus, morkas ir saldųjį aitriųjų paprikų padažą. Kepkite visus ingredientus kartu dvi-tris minutes ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir troškinkite ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu, kol išvirs.
Žingsnis 6
Soba su kiauliena ir ananasais saldžiame aitriųjų paprikų padaže paruošta.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą sudėkite į gilius porcijinius dubenis ir mėgaukitės neįprastu deriniu.
Kategorijos