Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su krevetėmis ir grietinėlės sūriu
Jūros gėrybės, netradiciniai deriniai ir ryškūs skoniai - visa tai glaudžiai susiję su japonų virtuve. Atrodo, kad tokių delikatesų galima valgyti tik labai gerame ir neįtikėtinai brangiame restorane. Tačiau taip nėra. Renginio su krevetėmis ir grietinėlės sūriu receptas tiks ir tiems, kurie profesionaliai užsiima kulinarija, ir tiems, kurie dar tik mokosi džiuginti save ir artimuosius įvairių pasaulio virtuvių šedevrais. Jis paprastas ir greitas, o gaunasi toks pat skanus kaip tikroje Azijos kavinėje.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Česnako skilteles sutrinkite peiliu. Iš jų turėtų išsiskirti sulčių. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Į keptuvę sudėkite sviestą, česnaką ir krevetes. Kepkite krevetes porą minučių. Stebėkite, kad jos nesudegtų ir nebūtų per kietos.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite prieš tai išvirtus makaronus ir grietinėlės sūrį. Išmaišykite. Sūris turi padengti makaronus. Kepkite 1-2 minutes ant silpnos arba vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus.
Kategorijos