Publikavimo data: 2024-09-14
Soba su krevetėmis ir saldžiarūgščiu padažu
Tradicinis japonų patiekalas - grikių miltų makaronai, vadinami soba. Soba gaminami visur Japonijoje. Jie patiekiami kavinėse, restoranuose ir net greito maisto užkandinėse. Soba turi daug naudingų savybių dėl savo sudėties, kuriai paprastai naudojami tik grikių miltai ir vanduo. Koboje yra visų B grupės vitaminų, taip pat cinko, geležies, fosforo ir kalcio. Yra šimtai soba receptų, o ją paruošti visai nesudėtinga. Visiems japonų virtuvės patiekalams būdingas minimalus terminis apdorojimas, o egzotiški prieskonių ir padažų deriniai suteikia receptams pikantiškumo.
Žingsnis 1
Makaronus suberkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Virimo laikas paprastai nurodomas ant pakuotės arba vidutiniškai 8-9 minutės. Nusausinkite vandenį, nusausindami makaronus sietelyje.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite krevetes. Krevetes užpilkite saldžiarūgščiu padažu. Kepkite krevetes tris minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite soba į krevetes. Kepkite visus ingredientus kartu dar 5-7 minutes ant didelės ugnies, intensyviai maišydami.
Žingsnis 4
Išdėliokite soba į lėkštes, pabarstykite sezamo sėklomis ir žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos