Soba su krevetėmis ir unagi padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Soba su krevetėmis ir unagi padažu

Unagi yra tradicinis Japonijos pagardų padažas, gaminamas iš vyno, sojų padažo ir cukraus. Unagi padažas yra saldaus ir sūraus skonio su aštriu prieskoniu. Iš pradžių japonai šį padažą patiekdavo su ungurių patiekalais, kad suteiktų ryškų skonį ir pašalintų specifinį žuvies kvapą. Dabar unagi padažas plačiai naudojamas maisto gamyboje. Unagi galima dėti į baklažanus, tofu sūrį, šiitake grybus. Unagi taip pat dera su grikių makaronais ir jūros gėrybėmis. Soba su krevetėmis ir unagi padažu - grikių makaronai su krevetėmis, saldžiai ir sūriai pagardinti unagi padažu ir žaliaisiais svogūnais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.55/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Soba su krevetėmis ir unagi padažu Žingsnis 1
Išvirkite soba pasūdytame vandenyje. Virimo laiką nurodykite ant pakuotės.

Žingsnis 2

Soba su krevetėmis ir unagi padažu Žingsnis 2
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ant pjaustymo lentelės.

Žingsnis 3

Soba su krevetėmis ir unagi padažu Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite krevetes bei svogūnus. Kepkite 2-3 minutes ant didelės ugnies nuolat maišydami. Sudėkite šobą.

Žingsnis 4

Soba su krevetėmis ir unagi padažu Žingsnis 4
Soba, krevetes ir svogūnus užpilkite unagi padažu. Išmaišykite ir troškinkite apie 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Soba su krevetėmis ir unagi padažu Žingsnis 5
Patiekite soba ir krevetes giliuose keramikiniuose dubenėliuose, pabarstydami patiekalą žiupsneliu sezamo sėklų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos