Publikavimo data: 2024-09-14
Soba su krevetėmis ir unagi padažu
Unagi yra tradicinis Japonijos pagardų padažas, gaminamas iš vyno, sojų padažo ir cukraus. Unagi padažas yra saldaus ir sūraus skonio su aštriu prieskoniu. Iš pradžių japonai šį padažą patiekdavo su ungurių patiekalais, kad suteiktų ryškų skonį ir pašalintų specifinį žuvies kvapą. Dabar unagi padažas plačiai naudojamas maisto gamyboje. Unagi galima dėti į baklažanus, tofu sūrį, šiitake grybus. Unagi taip pat dera su grikių makaronais ir jūros gėrybėmis. Soba su krevetėmis ir unagi padažu - grikių makaronai su krevetėmis, saldžiai ir sūriai pagardinti unagi padažu ir žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 1
Išvirkite soba pasūdytame vandenyje. Virimo laiką nurodykite ant pakuotės.
Žingsnis 2
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite krevetes bei svogūnus. Kepkite 2-3 minutes ant didelės ugnies nuolat maišydami. Sudėkite šobą.
Žingsnis 4
Soba, krevetes ir svogūnus užpilkite unagi padažu. Išmaišykite ir troškinkite apie 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Patiekite soba ir krevetes giliuose keramikiniuose dubenėliuose, pabarstydami patiekalą žiupsneliu sezamo sėklų.
Kategorijos