Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su malta aitriąja paprika
Soba yra tradicinis japonų patiekalas, kuriame grikių makaronai patiekiami su sojų arba aštriu padažu ir įvairiomis daržovėmis. Soba taip pat tinka su mėsa, vištiena ir jūros gėrybėmis. Grikių makaronai yra naudingi ir maistingi, nes juose gausu vitaminų ir augalinių baltymų, kurie pasotina organizmą. Paruošti soba nėra sudėtinga, o svarbiausia - greitai išverda.
Žingsnis 1
Išvirkite soba vandenyje. Patikrinkite ant pakuotės nurodytą virimo laiką. Vidutinė soba virimo trukmė - 8 minutės.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir apkepkite česnakus bei morkas. Stipriai maišydami kepkite 3 minutes ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Į keptuvę prie česnakų ir morkų sudėkite išvirtą soba. Supilkite sojų padažą ir įberkite žiupsnelį maltų aitriųjų paprikų. Išmaišykite ir leiskite ingredientams apsikeisti skoniais ir aromatais, dar porą minučių kepkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 5
Šobą sudėkite į lėkštę. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidorais.
Kategorijos