Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su marinuotomis mėtomis ir austrių grybais
Soba su marinuotomis mėtomis ir austrių grybais leis pajusti Japonijos skonį ir taps pagrindiniu teminės vakarienės patiekalu. Šie grikių makaronai Tekančios saulės šalyje laikomi greitu maistu, tačiau nacionalinėje virtuvėje jie yra tradiciniai. Soba greitai paruošiami, todėl Japonijoje jų lengvai nusipirksite bet kurioje greitojo maisto užkandinėje. Šie rudi grikių makaronai dažniausiai patiekiami atšaldyti ir be sultinio. Jį pakeičia įvairūs padažai.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite griežinėliais, česnaką susmulkinkite, raudonąjį svogūną susmulkinkite pusžiedžiais, o aitriąją papriką susmulkinkite žiedais. Patarimas: česnaką galite išspausti per presą.
Žingsnis 2
Marinuokite lašišų filė. Žuvį sudėkite į gilų dubenį, suberkite prieskonius, česnaką ir citrinos sultis. Palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 3
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite žuvį su raudonuoju svogūnu ir aitriąja paprika. Sudėkite austrių grybus. Išmaišykite ir nuolat maišydami kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Išvirkite šobą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite ir sudėkite makaronus į keptuvę. Supilkite sojų padažą, išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą išdėliokite į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos