Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su marinuotomis mėtomis ir daržovėmis
Japonų virtuvė mums davė soba. Šie rusvai pilki makaronai iš grikių miltų yra tradicinis Tekančios saulės šalies patiekalas. Patys japonai šį patiekalą vadina greituoju maistu, nes jis greitai paruošiamas ir jo galima nusipirkti bet kurioje gatvėje esančioje greitojo maisto užkandinėje. Tokie makaronai dažniausiai patiekiami be sultinio ir su įvairiais padažais. Siūlome gaminti soba su marinuotomis mėtomis ir daržovėmis. Šis patiekalas leis pajusti Japonijos skonį.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite griežinėliais, raudonąjį svogūną ir papriką supjaustykite pusžiedžiais, česnaką ir morką - strypeliais. Brokolius supjaustykite mažais žiedynais. Patarimas: česnaką galima išspausti per presą.
Žingsnis 2
Marinuokite lašišų filė. Žuvį sudėkite į gilų dubenį, suberkite prieskonius, česnaką, citrinos sultis ir sojų padažą. Palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 3
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepkite žuvį su raudonuoju svogūnu ir daržovėmis 7-10 minučių, nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Išvirkite šobą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite ir sudėkite makaronus į keptuvę. Išmaišykite ir kaitinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą išdėliokite į lėkštes, pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.
Kategorijos