Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su namine malta mėsa ir daržovėmis
Puiki alternatyva įprastiems Flotsky stiliaus makaronams ar Bolonijos makaronams! Patiekalo pagrindą sudaro soba ⎯ makaronai iš grikių miltų, kurie savo savybėmis nenusileidžia įprastiems makaronams iš kietųjų kviečių. Pradžiuginkite save ir savo artimuosius įdomiu panazijietiškos virtuvės patiekalu, kuriam nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių ir retų ar brangių ingredientų. Greita, paprasta ir labai skanu!
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Svogūnai ⎯ pusžiedžiais, paprikos ⎯ mažais kvadratėliais, morkos ⎯ šiaudeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite daržoves. Kelias minutes jas pakepinkite, tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš anksto išvirkite soba iki pusiau išvirusios košės ⎯ vadovaukitės ant pakuotės pateiktais nurodymais, bet 1-2 minutes makaronų nevirkite, tada nusausinkite ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Kai daržovės ir faršas gerai apkeps, į keptuvę suberkite soba, sojų padažą ir maltus raudonuosius pipirus. Maišydami kepkite dar kelias minutes, kad makaronai gerai įsigertų skonius. Paruošta! Palikite patiekalą keptuvėje kelioms minutėms po uždaru dangčiu, tada perkelkite į serviravimo lėkštes. Mėgaukitės!
Kategorijos