Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su omletu ir žaliaisiais svogūnais
Grikių makaronai arba soba yra tinkami dietai. 100 g jų yra tik 99 kcal. Be to, soba turi daug naudingų medžiagų, įskaitant 8 nepakeičiamąsias aminorūgštis. Taip pat joje nėra glitimo. Apskritai šie japoniški makaronai yra tiesiog dievo dovana makaronų gerbėjams. Siūlome Sobą ruošti su omletu ir žaliaisiais svogūnais terijakio padaže. Tai paprastas ir skanus azijietiško skonio patiekalas.
Žingsnis 1
Į nedidelį gilų dubenį įmuškite du vištų kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Kiaušinius suplakite šakute arba plaktuvu.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Į keptuvę supilkite kiaušinių masę ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Kepkite omletą ant silpnos ugnies 5 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 3
Nukelkite omletą nuo ugnies ir perkelkite jį iš keptuvės ant lentelės. Šiek tiek atvėsinkite, suvyniokite omletą ir supjaustykite plonomis 5 mm pločio juostelėmis.
Žingsnis 4
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite į jį šobą. Makaronus virkite nuo 2 iki 5 minučių pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (priklausomai nuo gamintojo). Išvirusi soba turi būti šiek tiek standi. Vėl įkaitinkite keptuvę ir supilkite likusį augalinį aliejų. Išvirusią soba išmeskite į sietelį ir sudėkite į keptuvę. Sudėkite griežinėliais supjaustytus plaktus kiaušinius ir terijakio padažą. Viską sumaišykite ir maišydami kepkite 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite makaronus į lėkštę. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite jais patiekalą. Baigta. Gero apetito!
Kategorijos