Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su Pekino kopūstais, porais ir marinuota vištiena
Soba yra tradicinis japonų patiekalas, kurį galima ruošti su žuvimi arba paukštiena, o pagal skonį pridėti mėgstamų daržovių. Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei ar pietums, taip pat soba galima pasiimti su savimi kaip užkandį. Šiame recepte soba verdama su marinuota vištiena, ji gaunasi neįtikėtinai skani ir minkšta.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, 20 g aliejaus, karį. Viską gerai išmaišykite. Vištieną supjaustykite 1-1,5 cm storio juostelėmis. Marinuokite paruoštame padaže 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite žiedais. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 3
Įdėkite keptuvę ant ugnies, įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite paruoštą vištieną ir troškinkite 10-15 minučių. Tada sudėkite morkas ir česnaką, viską gerai išmaišykite, troškinkite 5 minutes, tada sudėkite likusias daržoves ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol bus paruoštos.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies, kai užvirs, suberkite makaronus ir virkite, kol suminkštės. Baigę virti, nukoškite skystį ir nuvarvinkite makaronus į sietelį. Tada perkelkite į paruoštas daržoves, viską gerai ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pabarstykite sezamo sėklomis, dar kartą išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos