Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su pupelėmis ir salsos padažu
Tradicinį japoniškos soba virtuvės patiekalą galima paragauti ne tik brangiame restorane, bet ir pasigaminti patiems. Norint prisiliesti prie labai skanaus ir sveiko japonų virtuvės patiekalo, reikia tik kelių ingredientų ir šiek tiek laiko. Soba - tai grikių makaronai, kurie Tekančios saulės šalyje gaminami nuo seno. Į Japoniją jie atkeliavo iš Kinijos, kur taip pat yra populiarus patiekalas. Šie makaronai paprastai verdami su įvairiomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, aštriais ir pikantiškais padažais.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais. Pašalinkite kietą šerdį.
Žingsnis 3
Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų. Ant didelės ugnies pakepinkite smulkintą česnaką, salsą, pomidorus, šparagines pupeles ir sojų padažą.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite išvirtą soba. Kepkite dar kelias minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus.
Kategorijos