Publikavimo data: 2025-08-17
Soba su rūkyta vištiena ir laimu
Sakoma, kad garsieji grikių soba makaronai pirmiausia išpopuliarėjo Japonijoje. Jie aktyviai naudojami tiek gaminant mažai kalorijų turintį dietinį greitąjį maistą, tiek garsiausių kylančios saulės šalies restoranų patiekaluose. Dėl jo bet koks mėsos patiekalas, net rūkyta vištiena, tampa skanesnis ir sotesnis. Dėl gausaus baltymų kiekio soba padaro net ir nedidelę maisto porciją su ja sotesnę ir greitai padeda numalšinti alkį.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, o česnaką smulkiai sukapokite. Sutarkuokite morkas. Supjaustykite papriką ir svogūną griežinėliais.
Žingsnis 2
Įpilkite vandens ir palaukite, kol užvirs. Į puodą sudėkite šobą. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Alyvuogių aliejuje apkepkite paprikas, morkas, svogūnus ir vištieną. Kepkite ant vidutinės ugnies 15-25 minutes. Nepamirškite jų pasūdyti!
Žingsnis 4
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus: laimą, sojų padažą ir česnaką.
Žingsnis 5
Sudėkite makaronus į keptuvę, supilkite padažą ir virkite ant vidutinės ugnies dar 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Soba su rūkyta vištiena ir laimu paruošta! Galite dengti stalą!
Kategorijos