Publikavimo data: 2025-08-19
Soba su rūkyta vištiena ir terijakio padažu
Terijakio padažas yra vienas garsiausių ir klasikinių japonų virtuvės padažų, o vištienos krūtinėlė su juo visada būna ypač skani. O rūkyta vištiena bus ypač pikantiška ir šiek tiek aštresnė. Su pačiais rudais grikių makaronais ji ant stalo atrodys tiesiog nuostabiai. Kartu gausite subalansuotą, ne per daug kaloringą ir puikiai tinkantį dietiniam maistui patiekalą. Tai daug skaniau nei valgyti tik virtą krūtinėlę ir dietinius makaronus.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, o česnaką smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Įpilkite vandens ir palaukite, kol užvirs. Į puodą sudėkite šobą. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę apkepkite terijakio padaže, įberkite sezamo sėklų, paprikos, druskos ir česnako. Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Į keptuvę sudėkite soba ir virkite dar 10-15 minučių, kol patiekalas visiškai išvirs.
Žingsnis 5
Jūsų terijakio vištienos šuo paruoštas! Ir laukia, kol bus patiektas!
Kategorijos