Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su šaldytais pievagrybiais
Viena sveikiausių makaronų rūšių yra soba - japoniški grikių makaronai. Jų privalumas tas, kad juose nėra glitimo. Be to, soba yra neįtikėtinai sveika. Siūlome pasigaminti vegetarišką patiekalą: soba su pievagrybiais ir raudonaisiais svogūnais. Patiekalui naudosime šaldytus grybus, tačiau geriau naudoti šviežius. Taip makaronai bus aromatingesni ir skanesni. Sobą su pievagrybiais galima patiekti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.
Žingsnis 1
Prieš ruošiant patiekalą būtina išvirti grybus. Kai vanduo užvirs, į jį suberkite pievagrybius. Virkite juos ant silpnos ugnies apie 20 minučių, periodiškai nuimdami nuo paviršiaus putas. Paruošti grybai išverdami ant sietelio ir šiek tiek atvėsinami.
Žingsnis 2
Kai vanduo puode užvirs, suberkite į jį šobą. Makaronus virkite apie 3-5 minutes, kol suminkštės. Nepervirkite soba, ji turi būti standi! Paruošę makaronus išverskite į sietelį ir užpilkite šaltu vandeniu. Kol makaronai verda, raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Virtus ir šiek tiek atvėsusius pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant vidutinės ugnies kepkite raudonąjį svogūną 3 minutes, kol jis taps auksinis. Sudėkite grybus ir kepkite dar 2 minutes. Pagal skonį pasūdykite svogūnus ir grybus.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite išvirtą soba ir atsargiai išmaišykite. Kepkite makaronus su svogūnais ir grybais 1-2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 6
Sudėkite makaronus į lėkštes. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos