Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su šparaginėmis pupelėmis ir aitriųjų paprikų padažu
Japonų virtuvei būdingas siekis išsaugoti nesugadintą produkto skonį ir išvaizdą, nes būtent tokia forma vartojamas maistas yra naudingas žmogaus organizmui. Taip pat japonai pirmenybę teikia nedidelėms porcijoms, o maisto kiekis gaunamas dėl produktų įvairovės viename patiekale. Tokia japonų virtuvės filosofija yra sveikos mitybos pagrindas. Produktų išvaizdos, skonio ir naudingumo išsaugojimo principas taikomas ir ruošiant garsųjį japonų renginį. Grikių makaronai verdami ir patiekiami su aliejuje ir sojų padaže keptomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite svogūną, morką ir papriką. Soba virkite, kol suminkštės. Patikrinkite ant pakuotės nurodytą virimo laiką.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Ant didelės ugnies pakepinkite svogūną, morkas, papriką ir šparagines pupeles. Kepkite 5-7 minutes nuolat maišydami. Įpilkite sojų padažo ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažo. Kepkite maišydami dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Į daržoves sudėkite grikių makaronus. Tris minutes maišydami kepkite visus ingredientus kartu.
Žingsnis 4
Patiekite soba į stalą su lazdelėmis. Paruoštą patiekalą pabarstykite sezamo sėklomis. Mėgaukitės.
Kategorijos