Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su šparaginėmis pupelėmis ir jūros gėrybėmis
Azijos virtuvei būdinga prieskonių gausa, sojų produktai, mažas riebalų kiekis, daug makaronų ir ryžių. Azijos virtuvės skonių deriniai dažnai stebina vakarietiškos kultūros žmones. Tačiau yra patiekalų, kurie įtiko viso pasaulio žmonių skoniui. Toks patiekalas yra soba. Soba - tai grikių miltų makaronai, patiekiami su įvairiais daržovių ir mėsos deriniais, kepti aliejuje ir pagardinti sojų padažu. Tokiam patiekalui pagaminti nereikės jokių ypatingų įgūdžių ir užtruksite ne ilgiau kaip pusvalandį.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną. Išvirkite soba makaronus pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 2
Paprikas ir morkas supjaustykite stambiais griežinėliais, kad kepdamos jos išliktų traškios ir sultingos. Aštriąją raudonąją papriką supjaustykite plonais žiedais. Jei norite, kad patiekalas būtų aštresnis, neišimkite raudonosios paprikos sėklų.
Žingsnis 3
Į gilią keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir ant didelės ugnies pirmiausia apkepkite svogūną. Po poros minučių sudėkite likusias daržoves. Kepkite jas 5-7 minutes nuolat maišydami. Supilkite sojų padažą ir sudėkite jūros gėrybes. Po trijų minučių į keptuvę suberkite virtus grikių makaronus. Išmaišykite. Išjunkite ugnį ir palikite patiekalą keptuvėje, kad makaronai sugertų daržovių ir jūros gėrybių skonius ir aromatus.
Žingsnis 4
Išvirusius makaronus sudėkite į lėkštę, pabarstykite sezamo sėklomis. Patiekite lazdeles. Mėgaukitės.
Kategorijos