Publikavimo data: 2025-08-18
Soba su sūriu ir grietinėle
Soba atkeliavo iš japonų virtuvės. Šie rudai pilkos spalvos makaronai, gaminami iš grikių miltų, yra tradicinis Tekančios saulės šalies patiekalas. O patys japonai šį patiekalą vadina greituoju maistu, nes jis greitai paruošiamas ir jo galima nusipirkti bet kurioje gatvės greitojo maisto užkandinėje. Tokie makaronai dažniausiai patiekiami be sultinio ir kartu su įvairiais padažais. Siūlome gaminti soba su sūriu ir grietinėle. Šis patiekalas leis pajusti Japonijos skonį.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Išvirkite šobą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite makaronus į įkaitintą keptuvę, suberkite sūrį ir grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska. Išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Išdėliokite paruoštą šobą į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos