Publikavimo data: 2025-08-21
Soba su tofu
Šiame recepte suderinti visi pagrindiniai Azijos virtuvės ingredientai. Grikių soba makaronai puikiai dera su tofu sūriu. Patys makaronai pirmą kartą buvo išvirti Japonijoje. Kita vertus, tofu sūris buvo išrastas Kinijoje. Receptas puikiai tinka vegetarams ir veganams. Tofu sūris yra sojos produktas . Tai puikus baltymų, taip pat geležies ir kalcio šaltinis. Europoje tofu sojų sūris išpopuliarėjo tik praėjusio amžiaus viduryje. Tuo tarpu japonai šį patiekalą gamina jau 2000 metų!
Žingsnis 1
Dideliame puode virkite soba, kol suminkštės. Tai užtruks 10 minučių, kai vanduo užvirs. Nusausinkite per sietelį, o grikių makaronus palikite puode.
Žingsnis 2
Supjaustykite tofu vienodo dydžio kubeliais ant pjaustymo lentelės. Imbierą ir morką stambiai sutarkuokite. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Paimkite didelį dubenį ir sudėkite į jį visus susmulkintus ingredientus. Sudėkite prieskonius ir prieskonines žoleles. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite didelę keptuvę aukštais kraštais ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite tofu, morkas ir prieskonių mišinį, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Sudėkite virtus grikių makaronus, sojų padažą. Keptuvėje gerai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 6
Dėkite soba ir tofu į gražią lėkštę! Atlikta!
Kategorijos