Publikavimo data: 2024-06-22
Soba su vištiena ir cukinija
Japonų virtuvės privalumai žinomi toli už Tekančios saulės šalies ribų. Europiečiai jau seniai atkreipė dėmesį į Japonijoje nacionaliniais laikomus receptus ir patiekalus ir mielai ėmė juos gaminti savo virtuvėse. Ryškūs ir subalansuoti skonių deriniai bei naudingi mikroelementai japonų virtuvėje laikomi vienais sėkmingiausių. Mitybos požiūriu japoniški patiekalai taip pat verti dėmesio. Vienas iš paprastų, tačiau labai sveikų patiekalų, išpopuliarėjusių visame pasaulyje, yra soba. Soba yra ilgi makaronai, pagaminti iš grikių miltų.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite mažais griežinėliais. Vištienos filė supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais skersai filė. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite likusį vandenį. Jei norite, kad patiekalas būtų dar sveikesnis, palikite makaronus šiek tiek ilgiau. Taip makaronuose išliks daugiau ląstelienos ir stambiųjų skaidulų, kurios svarbios sveikam virškinimui.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite į ją šiek tiek augalinio aliejaus. Apkepkite cukiniją su vištiena ir česnaku. Kepkite daržoves ir mėsą 10 minučių ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Makaronus sumaišykite su kepta cukinija, vištiena ir česnaku. Supilkite sojų padažą. Uždenkite ir ant silpnos ugnies kepkite dar penkias minutes.
Žingsnis 5
Suplėšykite žalią svogūno plunksnelę ir sudėkite ją į keptuvę, kad pagrindinis patiekalas sugertų svogūnų aromatą.
Žingsnis 6
Išvirusius makaronus sudėkite į plokščią lėkštę ir patiekite lazdeles.
Kategorijos