Publikavimo data: 2025-08-20
Soba su vištienos šlaunele ir pupelėmis
Vištiena puikiai tinka vakarienei, jei norite ko nors greito, paprasto ir nesudėtingo. Tačiau, deja, daugelį vištienos patiekalų receptų gaminame taip dažnai, kad jie mums nusibosta. Būtent tam ir skirtas receptas, kurį šiandien gaminsime. Tradiciniai japoniški grikių soba makaronai, nepažįstami mūsų mityboje, galės suteikti vištienos patiekalui naujumo. Puikus priedas bus šparaginės pupelės, dietinės, sveikos ir tiesiog skanios.
Žingsnis 1
Išvirkite soba makaronus. Užvirinkite vandenį puode. Įberkite žiupsnelį druskos. Po to sudėkite makaronus į vandenį. Virkite apie 4-5 minutes. Po to makaronus nusausinkite sietelyje arba durtuve ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Česnaką išspauskite per česnakų presą arba supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Į dubenį įdėkite vištienos šlaunelę. Įpilkite pusę sojų padažo, cukranendrių cukraus ir česnako. Tolygiai paskirstykite ingredientus ant šlaunelės. Leiskite šlaunelei pastovėti marinate apie 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite pusę augalinio aliejaus. Kepkite šlauneles ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps traškios.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite antrąją dalį sojų padažo ir antrąją dalį augalinio aliejaus. Sudėkite virtus makaronus ir šparagines pupeles ir kaitinkite 2-3 minutes. Jei norite, įdėkite dar vieną česnako skiltelę, supjaustytą plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Perkelkite patiekalą į serviravimo lėkštę. Makaronus patiekite karštus. Gero apetito!
Kategorijos