Publikavimo data: 2025-08-16
Sodraus kreminio skonio grietinėje troškinta kiauliena
Kiauliena su daržovėmis ir prieskoniais troškinama grietinėje, todėl mėsa tampa labai minkšta ir įgauna malonų kreminį skonį. Tokią mėsą galite patiekti namuose ir atvykus svečiams su mėgstamu garnyru ar salotomis. Taip pat nereikėtų baimintis, kad po tokios vakarienės priaugsite papildomo svorio. Filė paprastai nėra per daug kaloringa, todėl gana tinka ribotai dietai ir sveikai mitybai.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite miltais. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite ir apkepkite keptuvėje - iš pradžių porą minučių pakepinkite svogūnus, tada morkas dar 5 minutes. Atidėkite jas į šalį ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Kepkite mėsą tame pačiame aliejuje ant didelės ugnies po 7 minutes iš abiejų pusių. Uždenkite dangčiu ir maišydami troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite svogūnus ir morkas. Išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Tada sumaišykite grietinę, vandenį, druską ir pipirus ir užpilkite ant mėsos. Troškinkite grietinės padaže ant silpnos ugnies 20 minučių, kol padažas sutirštės.
Kategorijos