Publikavimo data: 2025-08-16
Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu
Kulinarijoje įsitvirtino tendencija ruošti mėsą su vaisių natomis, kuriai naudojamos apelsinų sultys, kiviai ir net abrikosai. Pateiktame recepte mėsa patiekiama su granatų padažu, kuris jai suteikia malonų skonį, gražią spalvą. Be kita ko, toks padažas padeda suvirškinti mėsą, todėl patiekalas visais atžvilgiais yra labai harmoningas. Kartu patiekalas sutaupo daug aktyvaus laiko virtuvėje.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais ir suplakite virtuviniu plaktuvu. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite trintą česnaką, garstyčias, žoleles, druską, pipirus ir aliejų. Apšlakstykite mėsą marinatu ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsos gabalėlius vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Ant viršaus užberkite pjaustytų pomidorų. Tada smulkiai supjaustytus grybus ir pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 3
Ant mėsos, pomidorų ir grybų sudėkite tarkuotą sūrį. Pašaukite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po 40 minučių kepimo skardą perkelkite arčiau karščio, kad sūris paruduotų.
Kategorijos