Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu

Kulinarijoje įsitvirtino tendencija ruošti mėsą su vaisių natomis, kuriai naudojamos apelsinų sultys, kiviai ir net abrikosai. Pateiktame recepte mėsa patiekiama su granatų padažu, kuris jai suteikia malonų skonį, gražią spalvą. Be kita ko, toks padažas padeda suvirškinti mėsą, todėl patiekalas visais atžvilgiais yra labai harmoningas. Kartu patiekalas sutaupo daug aktyvaus laiko virtuvėje.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite dideliais gabalais ir suplakite virtuviniu plaktuvu. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite trintą česnaką, garstyčias, žoleles, druską, pipirus ir aliejų. Apšlakstykite mėsą marinatu ir palikite marinuotis 30 minučių.

Žingsnis 2

Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu Žingsnis 2
Sudėkite mėsos gabalėlius vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Ant viršaus užberkite pjaustytų pomidorų. Tada smulkiai supjaustytus grybus ir pagardinkite trupučiu druskos.

Žingsnis 3

Sodri mėsa su grybais, provanso žolelėmis ir granatų padažu Žingsnis 3
Ant mėsos, pomidorų ir grybų sudėkite tarkuotą sūrį. Pašaukite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Po 40 minučių kepimo skardą perkelkite arčiau karščio, kad sūris paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos