Publikavimo data: 2024-06-15
Šokolado fondiu su brendžiu, varškės sausainiais ir vaisiais
Šokolado fondiu - tai ypatingo skonio desertas. Šiam subtiliam, aromatingam patiekalui reikia, kad visi svečiai susiburtų aplink fondiu dubenėlį. Taip prie stalo užmezgami įdomūs pokalbiai, dalijamasi įspūdžiais ir sukuriama šilta tarpusavio santykių atmosfera. Šokoladinį fondiu sudaro daug komponentų, tačiau jį lengva pagaminti, jei norite suteikti malonumą savo šeimai ar svečiams.
Žingsnis 1
Biskvitui išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile dideliame dubenyje iki baltos spalvos. Sudėkite varškę ir suminkštintą margariną, išmaišykite, tada suberkite miltus, sodą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, išlyginkite ją. Ant tešlos atsitiktine tvarka išdėliokite vyšnias ir riešutus. Kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių neatidarydami. Iškepusį kepinį patikrinkite dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Atvėsusį sausainį supjaustykite mažais "vieno kąsnio" kvadratėliais. Vaisius supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius ir kriaušes apšlakstykite citrinos sultimis, o bananus supjaustykite paskutinius, kad nepatamsėtų.
Žingsnis 4
Įstatykite fondiu dubenį į vandens vonią. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą, supilkite grietinėlę ir brendį ir maišykite, kol masė taps vientisa ir neužvirs. Išimkite dubenį iš vandens vonelės ir perkelkite ant lentynos. Nedidelė ugnis po fondiu puodu turėtų palaikyti šokolado mišinio šilumą.
Kategorijos