Publikavimo data: 2025-08-20
Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa
Šiek tiek supaprastinta klasikinės mėsos mišrainės versija, bet ne mažiau skani. Bulvės patiekalui suteiks sodrumo. Vietoj jautienos galite naudoti kiaulieną. Šonkauliukus taip pat galite pakeisti bet kokia rūkyta mėsa.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nuleiskite į šaltą vandenį ir padėkite ant viryklės. Užvirus nugriebkite putas ir nusunkite pirmąjį sultinį. Tada vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas ir agurkus sutarkuokite. Svogūnus ir morkas apkepkite augaliniame aliejuje, sudėkite agurkus ir pomidorų pastą ir šiek tiek patroškinkite.
Žingsnis 3
Atskirkite mėsą nuo šonkaulių, supjaustykite griežinėliais ir nusiųskite į sultinį.
Žingsnis 4
Nulupkite ir supjaustykite bulves ir sudėkite į sultinį. Išimkite mėsą, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite atgal.
Žingsnis 5
Kai bulvės bus pusiau išvirtos, sudėkite kepsnį.
Žingsnis 6
Susmulkinkite alyvuoges ir žoleles. Įdėkite jas į sriubą likus 5-10 minučių iki jos paruošimo. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos