Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa

Šiek tiek supaprastinta klasikinės mėsos mišrainės versija, bet ne mažiau skani. Bulvės patiekalui suteiks sodrumo. Vietoj jautienos galite naudoti kiaulieną. Šonkauliukus taip pat galite pakeisti bet kokia rūkyta mėsa.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nuleiskite į šaltą vandenį ir padėkite ant viryklės. Užvirus nugriebkite putas ir nusunkite pirmąjį sultinį. Tada vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas ir agurkus sutarkuokite. Svogūnus ir morkas apkepkite augaliniame aliejuje, sudėkite agurkus ir pomidorų pastą ir šiek tiek patroškinkite.

Žingsnis 3

Atskirkite mėsą nuo šonkaulių, supjaustykite griežinėliais ir nusiųskite į sultinį.

Žingsnis 4

Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa Žingsnis 4
Nulupkite ir supjaustykite bulves ir sudėkite į sultinį. Išimkite mėsą, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite atgal.

Žingsnis 5

Kai bulvės bus pusiau išvirtos, sudėkite kepsnį.

Žingsnis 6

Soljanka su rūkytais šonkauliukais ir mėsa Žingsnis 6
Susmulkinkite alyvuoges ir žoleles. Įdėkite jas į sriubą likus 5-10 minučių iki jos paruošimo. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos, padažai, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, kopūstų sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su kopūstais

Kategorijos