Publikavimo data: 2024-10-15
Solyanka ant jautienos sultinio su rūkyta dešra
"Solyanka" - tai gana tiršta ir labai soti sriuba, gaminama iš įvairių rūšių rūkytos mėsos. Solyanka yra atpažįstama iš visų patiekalų dėl sodraus mėsos skonio sultinio su pikantiška rūgštele. Solyanka yra antrasis gaminamas patiekalas, nes jį reikia virti iš įvairių rūšių mėsos ir dešrų. Galima naudoti jautieną, kiaulieną ir vištieną. Kuo daugiau mėsos ir mėsos asortimento, tuo turtingesnis ir įdomesnis bus gatavos mišrainės skonis. Tokia sočia hodžodžuve bus patenkinta visa šeima.
Žingsnis 1
Nuplautą jautienos kaulą sudėkite į karštą puodą, užvirinkite, nuimkite putų perteklių. Į puodą su sultiniu sudėkite vieną nuluptą svogūną. Sultinį virkite maždaug 120 minučių. Suberkite prieskonius, lauro lapą, druską ir pipirus pagal skonį ir virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite virtą jautieną, tada sultinį perkoškite. Po to jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Nuvalytus ir nuplautus svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Raugintus agurkus atsargiai sutarkuokite stambia tarka. Susmulkintus agurkus sudėkite į svogūnus, viską kartu pakepinkite ir uždengę keptuvę dangčiu 5 minutes troškinkite agurkus, tada sudėkite pomidorų pastą ir kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 5
Į mėsos sultinį sudėkite paruoštą kepsnį ir virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Supjaustykite visas rūkytas dešras ir dešreles griežinėliais ir sudėkite į puodą su sultiniu bei kepsniais. Į verdantį jautienos sultinį įpilkite jautienos sultinio, kad
Žingsnis 7
Pagal skonį įberkite alyvuogių, lauro lapų, druskos ir pipirų. Jei padažas nėra labai rūgštus, galite įpilti šiek tiek agurkų sūrymo. Virkite dar 10 minučių. Palikite, kad pritrauktų.
Kategorijos