Publikavimo data: 2024-03-27
Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena
Iš pradžių Rusijoje soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų su daržovėmis ir mėsa, pagardintas sūrymu arba actu. Tik 1830 m. to meto kulinarijos knygose pasirodė soljanka kaip sriuba. Tuo metu sriubą "Soljanka" buvo siūloma virti su marinuotais agurkais arba ešeriais. Kiek vėliau "soljanka" įgavo įprastą išvaizdą: su rūkyta mėsa ir citrina). Soljanka su bulvėmis ir dešra - sotus, sotus, kvapnus patiekalas, kuris nepaliks nė vieno alkano. Solyanka puikiai tinka pietums.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Rūkytą ir virtą dešrą supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite mėsą bei visą svogūną. Sultinį užvirinkite ant silpnos ugnies. Periodiškai nugriebkite putas.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir apkepkite morkas bei dešreles.
Žingsnis 7
Sudėkite marinuotus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Iš sultinio išimkite virtą mėsą ir svogūnus. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 9
Bulves išvirkite jautienos sultinyje.
Žingsnis 10
Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į sriubą sudėkite pervirtas bulves ir jautieną.
Žingsnis 11
Į sriubą įberkite prieskonių pagal savo skonį ir virkite dar porą minučių, tada sriubą nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 12
Patiekite mišrainę su citrinos skiltele ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos