Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena

Iš pradžių Rusijoje soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų su daržovėmis ir mėsa, pagardintas sūrymu arba actu. Tik 1830 m. to meto kulinarijos knygose pasirodė soljanka kaip sriuba. Tuo metu sriubą "Soljanka" buvo siūloma virti su marinuotais agurkais arba ešeriais. Kiek vėliau "soljanka" įgavo įprastą išvaizdą: su rūkyta mėsa ir citrina). Soljanka su bulvėmis ir dešra - sotus, sotus, kvapnus patiekalas, kuris nepaliks nė vieno alkano. Solyanka puikiai tinka pietums.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 2
Rūkytą ir virtą dešrą supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 3

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 3
Marinuotus agurkus supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 4

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 5

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 5
Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite mėsą bei visą svogūną. Sultinį užvirinkite ant silpnos ugnies. Periodiškai nugriebkite putas.

Žingsnis 6

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir apkepkite morkas bei dešreles.

Žingsnis 7

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 7
Sudėkite marinuotus agurkus ir pomidorų pastą. Išmaišykite.

Žingsnis 8

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 8
Iš sultinio išimkite virtą mėsą ir svogūnus. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 9

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 9
Bulves išvirkite jautienos sultinyje.

Žingsnis 10

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 10
Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į sriubą sudėkite pervirtas bulves ir jautieną.

Žingsnis 11

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 11
Į sriubą įberkite prieskonių pagal savo skonį ir virkite dar porą minučių, tada sriubą nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 12

Solyanka su bulvėmis, dešra ir jautiena Žingsnis 12
Patiekite mišrainę su citrinos skiltele ir šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos