Publikavimo data: 2024-03-27
Solyanka su grybais ir kopūstais
Pirmą kartą soljanka kaip antrasis patiekalas paminėta XVIII amžiuje. Tuomet soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų, agurkų, mėsos, paukštienos ir grybų. Rūgštingumo patiekalui suteikdavo sūrymas arba actas, nuo kurio ir kilo pavadinimas "solyanka". Tik vėliau, XIX a. viduryje, solyanka įgijo pirmojo patiekalo statusą. Solyanka su kopūstais ir grybais yra labai sotus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei visai šeimai.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Apkepkite svogūnus ir morkas. Kai svogūnai taps auksiniai, sudėkite kopūstus. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 5
Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į mišrainę. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Dar 7-10 minučių kepkite uždengę uždengtu dangčiu.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą patiekalą, papuoštą žolelėmis.
Kategorijos