Solyanka su grybais ir kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Solyanka su grybais ir kopūstais

Pirmą kartą soljanka kaip antrasis patiekalas paminėta XVIII amžiuje. Tuomet soljanka buvo karštas patiekalas iš kopūstų, agurkų, mėsos, paukštienos ir grybų. Rūgštingumo patiekalui suteikdavo sūrymas arba actas, nuo kurio ir kilo pavadinimas "solyanka". Tik vėliau, XIX a. viduryje, solyanka įgijo pirmojo patiekalo statusą. Solyanka su kopūstais ir grybais yra labai sotus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei visai šeimai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Apkepkite svogūnus ir morkas. Kai svogūnai taps auksiniai, sudėkite kopūstus. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 4
Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.

Žingsnis 5

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 5
Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į mišrainę. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Dar 7-10 minučių kepkite uždengę uždengtu dangčiu.

Žingsnis 6

Solyanka su grybais ir kopūstais Žingsnis 6
Patiekite paruoštą patiekalą, papuoštą žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos, padažai, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, kopūstų sezonas, morkų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su kopūstais

Kategorijos