Publikavimo data: 2024-10-21
Solyanka su konservuotais žirneliais
Gastronomijos platybėse yra daugybė sriubų receptų. Vienas iš nacionalinių rusų virtuvės patiekalų yra soljanka. Nuostabus didelio kiekio mėsos produktų, marinuotų agurkų ir alyvuogių derinys suteikia patiekalui nepamirštamą skonį. Šio patiekalo aromatas pažadins apetitą net ir sotiems svečiams.
Žingsnis 1
Supjaustykite kumpį, dešreles, rūkytą dešrą ir marinuotus agurkus kubeliais. Nusausinkite konservuotus žirnelius. Alyvuoges supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite pomidorus ir kepkite dar 5 minutes, tada įpilkite 100-150 ml sultinio iš puodo, kuriame virė kumpis, ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Iš sultinio išimkite virtą kumpį, atvėsinkite jį ir supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, išlaisvindami mėsą nuo kaulų. Šiame recepte soliakai virti galima naudoti ir bulves, jas, supjaustytas kubeliais, suberkite į paruoštą sultinį ir virkite 10 minučių. Tada į sultinį sudėkite pakepintus svogūnus su pomidorais ir griežinėliais supjaustytus agurkus, įberkite druskos ir virkite 3 minutes.
Žingsnis 4
Tada sudėkite visus smulkintus mėsos produktus, taip pat konservuotus žirnelius, lauro lapą ir virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies. Į paruoštą sriubą sudėkite alyvuoges, viską išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos