Publikavimo data: 2024-03-24
Solyanka su vištiena ir dešra
Soljanka - senovinis patiekalas, pirmą kartą paminėtas XV amžiuje. Šį patiekalą lengva atpažinti iš aštraus, pikantiško skonio ir nepamirštamo aromato. Jam gaminti buvo naudojama daug mėsos ar žuvies ingredientų. Tiršta sriuba su aštriais prieskoniais nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves, kumpį, citriną ir vištieną vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną ir kumpį. Sudėkite marinuotus agurkus ir pomidorų pastą, sumažinkite ugnį ir troškinkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Vištienos gabalėlius užpilkite vandeniu ir užvirkite sultinį.
Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite daržovių mišinį ir raugintus kopūstus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite prieskonius, lauro lapą, citriną ir alyvuoges. Virkite dar 3-4 minutes ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
Kategorijos