Publikavimo data: 2024-10-14
Solyanka su vištienos filė ir rūkyta dešra
"Solyanka" su vištienos filė - tai nacionalinis rusų patiekalas, kurį sudaro sodrus, skanus mėsos sultinys su daug mėsos ir marinuotų agurkų. Šis patiekalas laikomas viena sultingiausių sriubų pasaulyje. Dėl savo skonio jis greitai išpopuliarėjo ir paplito visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Atvėsusią vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite vištienos filė įkaitintoje keptuvėje apie 6 minutes, kol apskrus. Smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite į kitą keptuvę ir kepkite, kol svogūnas taps auksinis. Morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į keptuvę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais, o dešrą - nedideliais griežinėliais. Alyvuoges supjaustykite apvaliomis riekelėmis. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkus, dešrą, alyvuoges, alyvuoges ir susmulkintą česnaką. Gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies uždengę dangčiu troškinkite 5-10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Po to į keptuvę sudėkite prieš tai apkeptą vištieną ir supilkite pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies. Į keptuvę supilkite sultinį ir sudėkite kepsnį. Viską išmaišykite. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite turinį. Išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių pastovėti po uždengtu dangčiu.
Kategorijos