Publikavimo data: 2024-06-13
Šoninės pjaustymas
Norėdami paįvairinti įprastus kotletus, pabandykite juos kepti su šonine. Šoninės kotletai kepami orkaitėje ir būna nepaprastai skanūs, su lengvu rūkytos mėsos aromatu ir skoniu. Mėsa su faršu suvyniojama į vyniotinį ir apvyniojama šoninės juostele. Tokie suktinukai tinka bet kokioms šventėms, juos galima patiekti su daržovių salotomis arba keptomis bulvėmis. Šoninę geriau pirkti jau supjaustytą griežinėliais, o įdarui tinka ne tik kiaušinis ir sūris, bet ir bet kokie kiti produktai.
Žingsnis 1
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai išmuškite. Sumaišykite sojų padažą ir balzaminį actą ir aptepkite mėsą marinatu. Palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai susmulkinkite vištienos kiaušinius. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su kiaušiniais ir druska. Į kiekvieną kotletą įdėkite po 2 valgomuosius šaukštus įdaro, suvyniokite. Kiekvieną suktinuką apvyniokite šoninės juostele.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Kepkite suktinukus ant didelės ugnies augaliniame aliejuje po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Perkelkite suktinukus į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos