Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliai rankovėje
Geriausiais laikomi jauni kiaulienos šonkauliukai: jie turi baltus riebalus ir šviesiai rausvą kaulą. Aukštos kokybės mėsa yra tvirta ir neutralaus kvapo. Jei šonkauliukai turi nedaug mėsos, geriausia juos naudoti pirmiesiems patiekalams gaminti. Šonkauliukų rankovėje receptui orkaitėje imkite mėsingus variantus. Didelis riebalų kiekis dažnai trukdo šonkauliukams gerai iškepti, todėl jų perteklių geriau pašalinti.
Žingsnis 1
Marinuokite šonkauliukus. Kepimo inde arba giliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus - česnaką, imbierą, garstyčias. Pridėkite salierų žalumynų ir petražolių, pipirų ir druskos. Supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Sudėkite kiaulienos šonkauliukus į dubenį su marinatu, išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu arba lėkšte ir padėkite marinatą į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Žingsnis 2
Prieš kepdami daržoves apkepkite pakuotėje. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Tada sudėkite baklažanus, paprikas, svogūnus, pomidorus ir morkas. Kepkite viską 10-15 minučių, kol pusiau iškeps. Į keptuvę sudėkite bulves, įberkite truputį druskos ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Įdėkite maistą į rankovę ir pradėkite kepti. Į kepimo rankovę sudėkite pjaustytus pomidorus, paprikas, morkas, bulves, svogūnus ir baklažanus. Paskirstykite juos tolygiai per visą ilgį. Tada ant daržovių per visą rankovę paskleiskite šonkauliukus. Užriškite rankovę ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50-70 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos