Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliukai daugiafunkcinėje keptuvėje
Kiaulienos šonkauliai yra dviejų rūšių: pirma, jie pjaustomi iš nugaros (nugarinės) ir, antra, iš krūtinės ląstos dalies. Krūtininėje šonkaulių dalyje yra daugiau gyslų, dėl kurių kepant mėsa neišsausėja, o patys kaulai yra plokšti, tiesios formos, todėl šonkaulius kepti paprasčiau. Šonkaulių krūtininės dalies mėsa yra gana kieta, todėl ją kepti reikia ilgiau. Šonkauliukų receptui daugiafunkcinėje keptuvėje geriau imti šią šonkaulių dalį.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti kiaulienos šonkauliukus. Į multicookerio dubenį įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kiaulienos šonkauliukus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite Kaukazo žolelių mišiniu (arba hopli-suneli). Nustatykite režimą "Kepti" ir kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Daržoves apkepkite kartu su šonkauliukais. Į šonkauliukus sudėkite smulkintą svogūną ir pomidorą. Pagardinkite druska ir kepkite tokiu pat režimu dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite šonkauliukus ir daržoves į troškinį. Supilkite sultinį arba vandenį, česnaką ir lauro lapą. Nustatykite "Troškinimo" režimą 30 minučių, tada perjunkite "Multicooker" režimą į "Kepimo" režimą ir nustatykite laikmatį 45 minutėms.
Žingsnis 4
Paruoškite šonkauliukų garnyrą. Supjaustytas daržoves (paprikas, morkas ir cukinijas) sudėkite į multicookerio dubenį. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir įpilkite 1 šaukštelį pomidorų pastos. Kadangi pačios daržovės yra sultingos, į troškinį nereikia įpilti vandens. Įjunkite daugiafunkcinės keptuvės režimą "Troškinimas" arba "Troškinimas", nustatykite laikmatį 15 minučių.
Kategorijos