Publikavimo data: 2024-04-28
Šonkauliukai ir bulvės
Šonkauliukų su bulvėmis receptui geriau imti daug mėsos turinčius šonkauliukus. Kepant riebalai ištirps ir prisotins daržoves. Todėl geriau, kad mėsos su kaulu būtų kuo daugiau, taip patiekalas bus sotesnis. Rinkitės jauną, šviesaus atspalvio kiaulieną su plonu baltos spalvos lašinių sluoksniu. Troškinimui imkite mažesnio krakmolo turinčias bulves. Tokių veislių bulvės paprastai turi geltoną minkštimą. Kepdamos jos nesupus, išlaikys formą, sugers mėsos sultis ir bus nepaprastai skanios.
Žingsnis 1
Prieš troškindami apkepkite daržoves ir šonkauliukus. Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite morkas, paprikas ir svogūnus. Kepkite daržoves, kol jos bus pusiau iškepusios. Šis procesas užtruks maždaug 10 minučių. Į keptuvę sudėkite šonkauliukus, česnaką, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Periodiškai maišydami kepkite šonkauliukus 25 minutes. Per šį laiką jie turėtų būti visiškai iškepę, todėl troškinant tik suminkštės.
Žingsnis 2
Tęskite troškinimą. Sudėkite bulves į keptuvę, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol išvirs, apie 30 minučių. Kai bulvės išvirs, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite maždaug 10 minučių.
Kategorijos