Šonkauliukai ir bulvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Šonkauliukai ir bulvės

Šonkauliukų su bulvėmis receptui geriau imti daug mėsos turinčius šonkauliukus. Kepant riebalai ištirps ir prisotins daržoves. Todėl geriau, kad mėsos su kaulu būtų kuo daugiau, taip patiekalas bus sotesnis. Rinkitės jauną, šviesaus atspalvio kiaulieną su plonu baltos spalvos lašinių sluoksniu. Troškinimui imkite mažesnio krakmolo turinčias bulves. Tokių veislių bulvės paprastai turi geltoną minkštimą. Kepdamos jos nesupus, išlaikys formą, sugers mėsos sultis ir bus nepaprastai skanios.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šonkauliukai ir bulvės Žingsnis 1
Prieš troškindami apkepkite daržoves ir šonkauliukus. Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite morkas, paprikas ir svogūnus. Kepkite daržoves, kol jos bus pusiau iškepusios. Šis procesas užtruks maždaug 10 minučių. Į keptuvę sudėkite šonkauliukus, česnaką, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Periodiškai maišydami kepkite šonkauliukus 25 minutes. Per šį laiką jie turėtų būti visiškai iškepę, todėl troškinant tik suminkštės.

Žingsnis 2

Šonkauliukai ir bulvės Žingsnis 2
Tęskite troškinimą. Sudėkite bulves į keptuvę, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol išvirs, apie 30 minučių. Kai bulvės išvirs, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite maždaug 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos