Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliukai medaus garstyčių padaže.
Šonkauliukų medaus ir garstyčių padaže receptas yra puikus šonkauliukų kepimo orkaitėje variantas. Kiaulienos šonkauliukai būna labai pikantiški, su neįprastu medaus ir garstyčių skonių deriniu. Medus turėtų būti natūralus, kad patiekalas tinkamai karamelizuotųsi. Garstyčios padeda suminkštinti mėsą, todėl šonkauliukai būna minkšti. Šonkauliukų su garstyčiomis ir medumi receptas nesukels sunkumų, jei laikysitės rekomendacijų žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Marinuokite šonkauliukus. Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, sojų padažą, medų, garstyčias ir smulkintą česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir užpilkite padažu kiaulienos šonkauliukus. Palikite marinuotis šaldytuve 4 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite šonkauliukus. Perkelkite šonkauliukus į kepimo skardą, užpilkite ant jų likusį padažą, uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją, šonkauliukus aptepkite padažu nuo formos dugno ir kepkite dar 10-15 minučių. Šonkauliukai turėtų karamelizuotis.
Kategorijos