Šonkauliukai medaus garstyčių padaže. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Šonkauliukai medaus garstyčių padaže.

Šonkauliukų medaus ir garstyčių padaže receptas yra puikus šonkauliukų kepimo orkaitėje variantas. Kiaulienos šonkauliukai būna labai pikantiški, su neįprastu medaus ir garstyčių skonių deriniu. Medus turėtų būti natūralus, kad patiekalas tinkamai karamelizuotųsi. Garstyčios padeda suminkštinti mėsą, todėl šonkauliukai būna minkšti. Šonkauliukų su garstyčiomis ir medumi receptas nesukels sunkumų, jei laikysitės rekomendacijų žingsnis po žingsnio.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, soja
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šonkauliukai medaus garstyčių padaže. Žingsnis 1
Marinuokite šonkauliukus. Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, sojų padažą, medų, garstyčias ir smulkintą česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir užpilkite padažu kiaulienos šonkauliukus. Palikite marinuotis šaldytuve 4 valandoms.

Žingsnis 2

Šonkauliukai medaus garstyčių padaže. Žingsnis 2
Iškepkite šonkauliukus. Perkelkite šonkauliukus į kepimo skardą, užpilkite ant jų likusį padažą, uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją, šonkauliukus aptepkite padažu nuo formos dugno ir kepkite dar 10-15 minučių. Šonkauliukai turėtų karamelizuotis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos