Publikavimo data: 2024-03-30
Šonkauliukai orkaitėje
Idealūs šonkauliukai kepimui bus tie, kuriuose mėsos ir riebalų yra maždaug tiek pat, tada patiekalas bus sultingas ir skanus. Šonkauliukų kepimo orkaitėje receptai labai skiriasi vieni nuo kitų, tačiau šiame recepte bus naudojamas klasikinis medaus ir sojų padažo mišinio marinatas. Reikėtų nepamiršti, kad medaus kvapas bus gana stiprus ir ne visiems jis patiks, tačiau jei nėra priešiškumo jam, tuomet patiekalas bus tiesiog pirštu laužtas!
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Norėdami marinuoti mėsą, atskirame dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų ir šiek tiek pipirų. Druskos nereikia, nes padažas ir taip yra pakankamai sūrus. Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite marinatu. Išmaišykite, kad mėsa tolygiai įsigertų. Uždenkite folija ir įdėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms. Kas pusvalandį šonkauliukus pamaišykite, nukoškite nuo dugno lašantį padažą ir užpilkite juo mėsą.
Žingsnis 2
Iškepkite patiekalą. Supjaustykite bulves vidutinio dydžio gabalėliais, susmulkinkite česnaką ir viską sudėkite į šonkauliukus. Kruopščiai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite patiekalą joje 60 minučių.
Kategorijos