Publikavimo data: 2024-03-29
Šonkauliukai po kailiniais
Kotletai po kailiu - tai sudėtingas antrasis orkaitėje keptas patiekalas. Jį sudaro mėsa ir daržovės po sūriu. Tokio patiekalo maistinė vertė labai didelė, todėl jis paprastai patiekiamas pietums. Kotletai po kailiais labai populiarūs Europoje. Įvairiose šalyse receptai gali šiek tiek skirtis, tačiau pagrindas tas pats - sluoksniais išdėliojamos bulvės, kotletai, svogūnai, pomidorai ir sūris. Kotletams geriau rinktis nugarinę. Ji turėtų būti malonaus kvapo, šviesiai rausvos spalvos ir tankios struktūros.
Žingsnis 1
Paruoškite paplotėlius. Mėsą supjaustykite kepsniais ir suplakite plaktuvu.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Paimkite kepimo formą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite mėsą, įberkite druskos ir pipirų. Bulves sutarkuokite, šiek tiek pasūdykite, įpilkite šaukštą majonezo ir išmaišykite. Bulvių mišinį sudėkite ant mėsos. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Pabarstykite ant bulvių. Pomidorą supjaustykite žiedais. Sudėkite į formą ir patepkite trupučiu majonezo. Sutarkuokite sūrį ir tolygiai apibarstykite patiekalą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite kotletus keptuvėje 40 minučių, uždengę formą folija. Nuimkite foliją ir apie 10 minučių apkepkite sūrį.
Kategorijos