Publikavimo data: 2025-08-19
Šonkauliukai su bulvėmis "Apetitiškas"
Kiauliena valgoma nuo seniausių laikų, nes yra minkšta ir sultinga. Paprastai šonkauliukai troškinami arba kepami ant grotelių. Norėčiau pasiūlyti šonkauliukų, keptų su bulvėmis ir prieskoniais, receptą. Šį patiekalą mėgstu gaminti žiemą, kai kepimo ant grotelių sezonas jau seniai pasibaigęs, tačiau norisi pajusti švelnios ir sultingos mėsos skonį. Šis patiekalas taip pat nepakeičiamas per bet kokią "pilvo šventę". Šiandien gaminsime nuostabius šonkauliukus su bulvėmis, kurie tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Jei šonkauliai dideli (kaip mano), perpjaukite juos per pusę, kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais (jei svogūnas didelis - 1 svogūnu). Į šonkauliukus sudėkite svogūną, pipirus, papriką ir džiovintą česnaką. Pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Marinuotus šonkauliukus įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Tuo tarpu bulves nulupkite ir supjaustykite apvaliais griežinėliais. Po valandos sumaišykite bulves ir šonkauliukus, įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos