Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliukai su bulvėmis orkaitėje
Keptų šonkaulių su bulvėmis receptui rinkitės šviežią mėsą. Jei produktas šviežias, jo skonis bus malonus ir šiek tiek saldokas. Pageidautina imti jauno gyvulio šonkauliukus - juos galima atskirti pagal šviesų mėsos atspalvį ir ploną baltų riebalų sluoksnį. Geriausi šonkauliai būna iš šonkaulių dalies ties pačiais slanksteliais, kur jie labai maži. Geriau imti bulves, kuriose yra daug krakmolo, jos turi mažiau drėgmės, tokias bulves geriau kepti arba naudoti kepimui.
Žingsnis 1
Paruoškite granatų sėklas marinatui. Granatų sėklas sumalkite mediniu šaukštu arba plaktuvu. Malkite tol, kol granatų sėklos taps baltos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir marinuokite šonkauliukus. Paruoškite kitą keptuvę ir uždėkite ant jos durklą. Leiskite sultims nutekėti. Įjunkite mažą kaitrą. Kai sultys užvirs, įberkite 0,5 šaukšto druskos. Nuolat maišykite, kad padažas nesudegtų. Nuimkite padažą nuo ugnies, pagal skonį pagardinkite paprika ir įberkite pipirų. Leiskite padažui atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite aromatizuotą aliejų. Supilkite aliejų į keptuvę, suberkite česnakus ir bazilikus. Uždėkite ant kaitlentės ir kaitinkite, kol pasieks maždaug 70 laipsnių temperatūrą. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Iš atvėsusio aliejaus išimkite česnakus ir bazilikus. Šonkauliukus užpilkite granatų padažu ir padėkite į šaldytuvą 90 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite daržoves ir pradėkite kepti. Bulvių, pomidorų, baklažanų ir svogūnų žiedus pagardinkite malta kalendra ir raudonėliu ir sumaišykite. Kiaulienos šonkauliukų gabaliukus sudėkite į kepimo skardą su padažu. Ant viršaus sudėkite daržoves, užpilkite aromatiniu aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 60-90 min.
Kategorijos