Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliukai su medumi
Kiaulienos šonkauliukų su medumi orkaitėje receptui pasirinkite šviežią mėsą. Jos paviršius turi būti blizgus, be dėmių. Apie medaus kokybę galima spręsti iš jo kvapo ir skonio. Natūralaus medaus aromatas yra kvapnus ir malonus, be pašalinių kvapų. Jei medus visiškai nekvepia, tai rodo, kad produktas falsifikuotas. Panašiai turėtų įspėti ir ryškus karamelės skonis. Kad šonkauliukai būtų minkšti ir sultingi, geriausia naudoti dvigubą terminį apdorojimą - kepimą ir kepimą.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų ir Dižono garstyčias. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Maišykite, kol medus ištirps. Sudėkite česnaką, druską, žoleles ir maltus juoduosius pipirus. Sudėkite šonkauliukus į gilų dubenį arba keptuvę ir užpilkite marinatu. Palikite marinuotis apie 2 valandas.
Žingsnis 2
Marinuotus šonkauliukus iškepkite orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite šonkauliukus 40 minučių orkaitėje kepimo inde arba ant kepimo skardos.
Kategorijos