Publikavimo data: 2024-04-17
Šonkauliukai su padažu
Kad mėsa gerai pasimarinuotų, palikite ją prieskonių mišinyje kelioms valandoms. Kiaulienos šonkauliukai su padažu ruošiami keliais etapais. Pirmiausia mėsa apkepama keptuvėje, tada kepama orkaitėje, o tada troškinama su daržovėmis ir vynu karščiui atspariame inde. Kuo ilgiau šonkauliukai troškinami ant ugnies, tuo minkštesni jie būna. Mėsą galima patiekti tiesiog su padažu arba su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į dubenį sudėkite morkas, salierus, svogūnus ir česnakus. Sudėkite šonkauliukus, supilkite raudonąjį sausą vyną. Ant viršaus uždėkite lauro lapą, uždenkite maistine plėvele. Marinuokite šaldytuve mažiausiai 2,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite šonkauliukus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite šonkauliukus apie 3 minutes. Tada sudėkite daržoves iš marinato, prieš tai nusausinę vyną, ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Troškinkite šonkauliukus. Į karščiui atsparų indą su dangčiu sudėkite šonkauliukus ir daržoves, supilkite pomidorų pastą. Supilkite sultinį ir šiek tiek marinato. Kepkite orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos