Publikavimo data: 2024-06-15
Sotūs kepenų blyneliai
Pyragų ir kepenėlių mėgėjams - ši blynų versija tinka pusryčiams, vakarienei ir visai dienai. Juos galima pasiimti užkandžiui darbe, duoti vaikams į pietų dėžutę į mokyklą. Tokie blyneliai visada pasotins, patenkins skonio receptorius. Kepenų įdaras suteikia blynams savitą tekstūrą. Beje, paruoštus blynus galima nusiųsti į šaldiklį ir prireikus atitirpinti bei iškepti, kai reikia greitai padengti stalą.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Kiaušinius, pieną, druską ir cukrų suplakite plaktuvu, suberkite miltus, sodą ir šaukštą augalinio aliejaus. Išmaišykite iki vientisos masės be gumuliukų. Kepkite blynus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite kepenėles ir apkepkite aukštai pakeltoje keptuvėje. Sudėkite svogūną ir pakepinkite kartu su kepenėlėmis 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Ant kiekvieno blyno dėkite įdaro ir susukite pagal savo skonį - voką, vamzdelį, trikampį. Tada apkepkite juos iš visų pusių.
Kategorijos