Publikavimo data: 2024-05-26
Sotūs šoninė ir blyneliai
Įprasta manyti, kad blynai yra rusiškas patiekalas. Nors šie ploni plokštainiai kepami visose pasaulio šalyse. Italai kepa blynus chiacere, prancūzai - crepe, vokiečiai juos vadina pfannkuchen, Olandijoje - pannenkoeken ir pofferteys. Ir kad ir kaip blyneliai vadintųsi, kad ir kokie ingredientai būtų naudojami, vienas dalykas išlieka tas pats - tai puikus skonis.
Žingsnis 1
Atskiroje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite griežinėliais supjaustytą rūkytą šoninę, kol ji taps auksinė. Dėkite į kitą keptuvę, pateptą sviestu.
Žingsnis 2
Supilkite ant viršaus tešlą ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol ji pradės burbuliuoti, tada apverskite ir kepkite kitą blyno pusę, kol blynas iškeps.
Kategorijos