Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su cukinijomis
Spagečiai su cukinija - originalus daržovių patiekalas, puikiai tinkantis tiems, kurie nemėgsta mėsos. Be to, cukinijoje yra mažiausiai kalorijų - tik 24 kcal 100 g. Tačiau joje gausu vitaminų. Tuose pačiuose 100 g yra 17 % vitamino C paros normos, taip pat vitaminų B1 ir B2. Minkšta cukinija puikiai atskiedžia blankų spagečių skonį. O citrinos sultys ir prieskoniai padeda patiekalui suteikti malonios rūgštelės ir šiek tiek pikantiškumo.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Į puodą supilkite 1,5-2 litrus vandens ir pasūdykite. Palaukite, kol vanduo užvirs. Į puodą vertikaliai sudėkite spagečius ir po minutės, kai jie suminkštės, visiškai nuleiskite juos į vandenį. Virkite, kol suminkštės, tikslus laikas nurodytas ant pakuotės.
Žingsnis 2
Paruoškite cukiniją. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Sudėkite į keptuvę ir nuolat maišydami kepkite, kol suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus ingredientus. Į virtas cukinijas sudėkite virtus spagečius ir gerai išmaišykite. Į patiekalą įberkite krapų, dar kartą išmaišykite. Pabaigoje patiekalą apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos